Şiddet içerikli film ve haberler çocukları etkiliyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Ekim 2008 22:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

AİLE danışmanı Dr. Obengül Ejder, şiddet içerikli mafyavari filmler ve yayınlanan haberlerden etkilenen birçok çocuğun, silahın yaşamın bir parçası zannettiğini söyledi.

Adana'da bu bayramda özellikle kenar mahallelerdeki oyuncakçı ve bakkallar, çocukların istediği ve özellikle rağbet edilen oyuncak makineli tüfekleri 1- 5 YTL, maytapları ise 50 YKr'ye sattı. Çocuklar satın aldıkları silah ve maytaplarla sokak aralarında sözde çatışarak birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışıp, savaş oyunları oynadı. Kimi çocuk, asker, polis olduğunu hayal ederken kimisi de kendisinin mafya babası rolünde her oyunda arkadaşını ateş ederek öldürdü.

Şiddetin toplumda kanıksandığını belirten Dr. Ejder, ?Erkek çocukları hep oyuncak tabanca ile oynamıştır. Ancak son yıllarda medyada yayınlanan şiddet görüntüleri olayın şeklini değiştirdi. Birçok çocuk silahları yaşamın bir parçası zanneder hale geldi. Çocuklar çok daha güzel oyunlar oynamalıdır? dedi.

Oyuncak silahların, oynayan her çocuğun psikolojini bozacağı anlamına da gelmediğini belirten Dr. Ejder, özellikle oyuncak silahla oynamak isteyen çocuklara ailelerinin tutumunun ve yaşam tarzının çok önemli olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber